Az Innokomp Kft. r”vid t”rt‚nete

Szeretnénk bemutatni az 1982-ben alakult Omikron-Dokk Kft-t és leányvállalaitait, a Balatonplast Kft-t, Mister Plastic Kft-t, Lézerplaszt Kft-t és az Innokomp Kft-t. Ez az öt cég együtt Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb er‹sítettkompozit műanyag feldolgozója.

A következ‹ technológiákkal dolgozunk:
- Vákum-infúzió (RTM)
- Szálszórás
- Kézi laminálás
- PU feldolgozás, habosítás
- Préselés
- Pultrúzió
- Tekercselés
- Folyamatos laminálás, tet‹lemez gyártás
- SMC, BMC és pre-preg gyártás
- Vákumformázás, Thermoformázás
- 3D mérés, modellkészítés
- Szerszámkészítés, 5 tengelyes CNC marás
- Speciális ragasztás
- Festés
- Összeszerelés

F‹ referenciáink: Scania, Bombaridier, Claas, Nabi, Ikarus, Oase, ITT W&WW, Bundeswehr

Termékek széles skáláját gyártjuk: széler‹mű laáptok és generátorházak, trafó házak, buszkarosszéria elemek, panelek, mez‹gazdasági gépek burkolatai, vitorláshajók, yachtok, csónakok, kerti- és úszómedencék, komplett blokk-fürd‹szobákat, gépburkolatokat, PU-csizmatalpakat, és speciális prepregeket. Üveg- és szénszáler‹sítésű, poliészter, vinilészter és epoxy műgyantás termékeket gyártunk akár PU, PVC és epoxy-hab szendvicsszerekezetekkel.
Termékeink felületi min‹sége eléri a festhet‹ és lakkozható karosszériák felületi min‹ségét. Akár 23-25 méter hosszú termékeket is tudunk gyártani. A széler‹mű-lapátjaink üveg és szénszáler‹sítésű viniészter szerkezetek hab-szendvics konstrukcióval, valamint a legmodernebb villámvédelemmel vannak felszerelve. Generátorházakat bármekkora nagyságban és akár nagy szériában is tudunk gyártani.

A technológi és termékfejlesztésre rendelkezésünkre áll 3D-s CAD/CAM/CAE rendszer, szerszámkészít‹műhel, 5 tengelyes CNC marógép, egy FARO Advantage 3d mér‹kar, CMM és egy 7 méter hosszú fest‹fülke. A következ‹ képeken a termékgyártás folyamata látható: a 3D-s modellból el‹ször ‹sminta, mester készül, majd gyártószerszám, végül késztermék.

Az elmúlt 30 évben cégeink többszáz elégedett ügyfél többszáz különböz‹ kompozit termékéb‹l sokezer tonnát gyártott. Általában ipari beszállítóként termelünk félkész termékeket, ex works. Rendelkezünk a speciális tudással, tapasztalattal és rugalmassággal, amire ügyfeleinknek szüksége van. Cégeink rendelkeznek az EN ISO 9001:2008 és ISO 14000 tanusítvánnyal a TÜV-Nord által tanusítva. Összesen 8000 négyzetméteren, a gyártásban több mint 80 alkalmazottal termelünk, a kapacításunk éves szinten több mint 200.000 kg kézi laminált termék, 1.100.000 kg szálszórt termék és 2.000.000 kg pre-preg. Ajánljuk megunkat beszállítónak, albeszálljtónak vagy bérmunkára, szerz‹déses gyártásra a kompozit műanyag termékeihez, forma- és szerszámkészítésre illetve tömegtermelésre.


Az Innokomp Kft. 2004-ben alapult. švegsz ler‹sĄt‚sű poli‚szter term‚kekkel keresedik, valamint 2,5 dimenzi˘s CNC-mar st v llal. Az vegsz k alkalmaz s lehet‹v‚ teszi, hogy minim lisan 15 ‚ves ‚lettartamot biztosĄtson a vitorl shaj˘knak, kerti medenc‚knek, vĄzes‚seknek. patakelemeknek, szűr‹h zaknak, sz”k‹kut medenc‚knek, g‚p-burkolatoknak. A gy rt s sor n minden darab n‚gyszeres, kl”nlegesen szigorŁ min‹s‚gellen‹rz‚snek van al vetve, hogy eszt‚t‚ikailag, szil rds gilag a lehet‹ legt”k‚letesebb k‚szterm‚k hagyja el az zemet. Vev‹ink elv r sainak formak‚szĄt‹ zemnk, t rsv llalkoz sunk modern laborat˘riuma a fejleszt‚sekkel igyekszik eleget tenni.